Mendis, ένα όνομα που φιλοδοξεί να θυμίσει κάτι από το έντονο ελληνικό στοιχείο της πόλης Μένδης, στην Αίγυπτο του 5ου αιώνα π.Χ. Μια πόλη που προσέλκυε τους ανθρώπους της γνώσης, όπως τον Ηρόδοτο και τον Πτολεμαίο.
Παράλληλα, ως αρχαίο αιγυπτιακό προσωνύμιο του θεού Πάνα, ο «Μένδης» συνδέθηκε με την αρχή της καθολικότητας που προσέδωσε η παράδοση στον Πάνα, καταγράφοντάς τον ως σύμβολο της ζωής, του φωτός, της φύσης, της ισορροπίας και της ειρήνης στη Γη. Έννοιες που, στην πράξη και την καθημερινότητα, πήραν συγκεκριμένο νόημα στη φιλοσοφία και τη φυσική και ιατρική επιστήμη.
Είναι χαρακτηριστική η περιγραφή της ισορροπίας των στοιχείων του ανθρώπινου οργανισμού και η διαφορετική επίδραση των τροφών σε κάθε άνθρωπο, στα κείμενα του Ιπποκράτη. Ή τα ζητήματα της αρμονίας στο σώμα, στα κείμενα του Γαληνού και η κωδικοποίηση των βοτάνων – δηλαδή συστατικών που βρίσκουμε σε πολλά σύγχρονα συμπληρώματα διατροφής – στο έργο του Διοσκουρίδη.
Η αντίληψη του ανθρώπινου οργανισμού στο σύνολό του και όχι ως άθροισμα υποσυστημάτων είναι παρούσα όχι μόνο στην αρχαία ελληνική παράδοση, αλλά αποτελεί και βασική αρχή της κινεζικής και ινδικής ιατρικής. Σε αυτήν, άλλωστε, θεμελιώνεται η αλληλεπίδραση της σωματικής και ψυχικής κατάστασης του ανθρώπου με τη ροή ενέργειας από τα λεγόμενα ενεργειακά κέντρα του σώματος.
Σήμερα, έχουμε τη δυνατότητα να δούμε στην πράξη το «πάντρεμα» αυτών των εναλλακτικών προσεγγίσεων με τη σύγχρονη τεχνολογία και την κλασική γνώση της ανθρώπινης φυσιολογίας και των ιδιοτήτων τροφών και ουσιών. Μέθοδοι όπως η ενεργειακή αξιολόγηση μάς επιτρέπουν να εφαρμόσουμε με σύγχρονα μέσα και τεχνικές, στοχευμένα, πρακτικές ευεξίας για το σώμα αλλά και το πνεύμα.
Αυτές είναι και οι αρχές που διέπουν τις υπηρεσίες του κέντρου ΜENDIS, που έχουν στόχο να βοηθήσουν τους πελάτες που θα τις εμπιστευθούν να κάνουν γρήγορα και απλά, ενημερωμένες επιλογές για να αλλάξουν τη φυσική τους κατάσταση, το σώμα τους και τη διάθεσή τους.