fbpx
MENDISMENDIS
Ηλεκτρόδια συσκευής που χρησιμοποιεί την τεχνολογία του βιοσυντονισμού

Με την παραπληροφόρηση και τις ψευδείς ειδήσεις να είναι σημεία των καιρών, πια, αρκετά μέσα ενημέρωσης και δημοσιογράφοι μπαίνουν στη διαδικασία -και όχι άδικα- να αναπτύξουν μια πρακτική “ελέγχου” της αξιοπιστίας και της αλήθειας διάφορων γεγονότων και καταστάσεων. Από αυτή δεν θα μπορούσαν να ξεφύγουν και αρκετές εναλλακτικές θεραπείες, τις οποίες η λεγόμενη ως κλασική ιατρική δεν αποδέχεται επιστημονικά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η μέθοδος του βιοσυντονισμού, η οποία είναι πιο εύκολος “στόχος” σε σχέση, ας πούμε, με τον βελονισμό, που έχει κατοχυρωθεί ως ιατρική πράξη (και στην Ελλάδα), ή την ομοιοπαθητική, η οποία είναι πολύ πιο διαδεδομένη.

Ένας δημοσιογράφος λοιπόν από τη Βρετανία επέλεξε ένα κέντρο που προσφέρει τεστ δυσανεξίας/υπερευαισθησίας στις τροφές με την τεχνολογία του βιοσυντονισμού. Μάλιστα, ο ενδιαφερόμενος μπορούσε να το κάνει χωρίς ραντεβού, στέλνοντας ένα δείγμα τριχών.

Όπως ανέφερε ο Άντριου Πένμαν, της εφημερίδας Mirror, θέλησε να «βάλει σε δοκιμασία τον βιοσυντονισμό» και έστειλε δύο δείγματα, με τρίχες από το κεφάλι του, αλλά με διαφορετικό όνομα.

Ο Άντριου έλαβε τελικά δύο αναφορές με διαφορετικά αποτελέσματα, γεγονός που φαίνεται να τον οδήγησε στο συμπέρασμα ότι η αξιολόγηση δεν είναι πραγματική αλλά τυχαία. Παρέθεσε επίσης την άποψη μιας ΜΚΟ με βάση την οποία η λογική του βιοσυντονισμού, ότι δηλαδή το ανθρώπινο σώμα εκπέμπει συχνότητες, είναι ψευδής και πως ούτε λίγο ούτε πολύ πρόκειται για μια απάτη.

Η φύση του βιοσυντονισμού

Μετά από όλα αυτά, οποιοσδήποτε αναγνώστης μπορεί εύκολα να σχηματίσει την εντύπωση ότι πράγματι ο βιοσυντονισμός δεν είναι αξιόπιστος και ότι δεν αξίζει να χάσει χρόνο και χρήματα προσπαθώντας να βελτιώσει την υγεία του. Να σημειώσουμε, επίσης, ότι η απάντηση του κέντρου στο οποίο απευθύνθηκε ο Βρετανός ρεπόρτερ δεν είναι αρκετά πειστική, αφού αρκείται στο επιχείρημα πως η φύση του βιοσυντονισμού είναι τέτοια που ποτέ ένα τεστ δεν θα βγάλει το ίδιο αποτέλεσμα.

Αυτό είναι σωστό, αλλά για ποιο λόγο; Τι είναι αυτό που τελικά εξετάζει ο βιοσυντονισμός και που τελικά εξηγεί και την έκβαση του “πειράματος” που οδήγησε σε δύο διαφορετικά αποτελέσματα για τον ίδιο άνθρωπο; Για να έχουμε την απάντηση θα πρέπει πρώτα να δούμε σε τι ακριβώς αναφέρεται ο βιοσυντονισμός.

Πρόκειται για την αξιολόγηση του ενεργειακού σήματος που εκπέμπει ένας ζωντανός οργανισμός και την αξιοποίηση αυτού του σήματος για την ενίσχυση του επιπέδου υγείας του. Στο παρελθόν, η φιλοσοφία των συσκευών βασιζόταν στην αντιστροφή του σήματος. Δηλαδή “διάβαζαν” τις συχνότητες του εξεταζόμενου που παρουσίαζαν απόκλιση από το φυσιολογικό και αντέστρεφαν το κύμα, με σκοπό να “διαγράψουν” την υφιστάμενη παθολογία και το σώμα να μπορέσει με φυσικό και αφάρμακο τρόπο να αντιμετωπίσει σταδιακά τη διαταραχή που έχει.

Οι σύγχρονες τεχνολογίες συχνοτήτων χρησιμοποιούν μεγαλύτερες βάσεις δεδομένων, δηλαδή καταγεγραμμένες –εδώ και δεκαετίες– τις φυσιολογικές συχνότητες ενός υγιούς οργανισμού. Έτσι, όταν ένας γιατρός ή επαγγελματίας υγείας εφαρμόζει τεστ με βιοσυντονισμό σε ένα άτομο, μπορεί να του μεταδώσει περισσότερες συχνότητες, που περιγράφουν αυτό που το σώμα του αναγνωρίζει ότι κάθε φορά του χρειάζεται.

Ο έλεγχος αυτός γίνεται συνήθως μέσω της ηλεκτροδερμικής αντίστασης ή του καρδιακού παλμού ή των εγκεφαλικών κυμάτων, δηλαδή χρησιμοποιείται κάποια από αυτές τις παραμέτρους για να αναλυθεί το εκπεμπόμενο κύμα από το σώμα και να γίνει η συσχέτιση με την κατάσταση υγείας. Πολλές συσκευές μπορούν να λειτουργήσουν με τη χρήση βιολογικού δείγματος, όπως τρίχες ή σάλιο, καθώς το ενεργειακό αποτύπωμα αποθηκεύεται και εκεί.

Μη κλινικό τεστ

Το αποτέλεσμα ενός τεστ βιοσυντονισμού δεν υπόκειται στους ίδιους κανόνες με ένα εργαστηριακό, κλινικό τεστ που μπορεί να ελεγχθεί μέσω της επανάληψης. Ο λόγος είναι ότι δεν εξετάζει χημικές ουσίες ή μόρια, αλλά συχνότητες, δηλαδή ενέργειες, οι οποίες δεν μπορούν να ανιχνευθούν στα υγρά του σώματος.

Όπως κι ένας αιματολογικός έλεγχος θα μας δείξει αποτελέσματα για τους δείκτες που ζητήθηκαν, έτσι κι ένας έλεγχος βιοσυντονισμού θα απαντήσει σε ό,τι ρωτήσουμε το σώμα. Στην πρώτη περίπτωση εξετάζονται κλινικά αποδεδειγμένοι δείκτες, ενώ στη δεύτερη εξετάζονται συχνότητες που μπορούν απλά να συσχετιστούν με φυσιολογική λειτουργία, χωρίς να υπάρχουν κλινικές αποδείξεις. Τι γίνεται λοιπόν όταν κάποιος κάνει τις ίδιες ερωτήσεις στο σώμα με μικρή χρονική απόκλιση, όπως έγινε στο τεστ του Βρετανού ρεπόρτερ;

Το σώμα έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει αυτή την “ενεργειακή” πληροφορία και να “αλλάζει” προς όφελός του την κατάστασή του. Ακόμη και κατά τη διάρκεια του ελέγχου μέσα από το σώμα διέρχονται πολλές συχνότητες, πληροφορίες δηλαδή, που το σώμα μπορεί να κρατήσει, αν το ίδιο κρίνει ότι του χρειάζονται. Αυτές είναι ακριβώς οι αρχές της ομοιόστασης.

Έτσι όταν ένας έλεγχος επαναλαμβάνεται, ακόμα κι αν αυτός γίνεται αμέσως μετά τον προηγούμενο, στην πραγματικότητα έρχεται να αξιολογήσει μια νέα κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σώμα. Όταν κάποιος, λοιπόν, επιχειρεί να διαπιστώσει την επαναληψιμότητα των αποτελεσμάτων με την αποστολή πολλαπλών δειγμάτων, αυτό που διαπιστώνει τελικά είναι το πόσο εύπλαστος είναι ο οργανισμός του.

Το πραγματικό δίλημμα των εναλλακτικών θεραπειών

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, οι αρχές του βιοσυντονισμού βασίζονται στις αρχές της κβαντικής φυσικής και για αυτό αφορούν στην αξιολόγηση αλλά και τη μεταφορά πληροφορίας μέσω κυμάτων. Η κβαντική φυσική έχει αποδείξει ότι όλα τα υλικά αποτελούνται από άτομα και υποατομικά σωματίδια που ταλαντώνονται.

Ο Βρετανός φυσικός του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Τζέιμς Μπάγκοτ, ιχνηλατώντας τους θεωρητικούς της κβαντικής φυσικής, από τον Άινσταϊν μέχρι τον Σρέντινγκερ, εξηγεί στο βιβλίο του, “Quantum Space”, πώς συνδέονται, σαν με “μαγικό” τρόπο, τα λεγόμενα κβαντικά πεδία, και πώς έρχεται να τα εξηγήσει μια θεωρία που ονομάζεται τελικά “θεωρία συνδέσεων”. Αυτές ακριβώς οι συνδέσεις είναι που, η ανατολική φιλοσοφία χρησιμοποιεί για να μεταφέρει τη θεωρία των χορδών στο πεδίο του ανθρώπινου σώματος.

Είναι αλήθεια πως ο τρόπος με τον οποίο μεταφέρεται  πληροφορία μεταξύ των κβαντικών πεδίων στο “δικό μας” φυσικό πεδίο (της νευτώνειας φυσικής) δεν έχει αποδειχθεί πειραματικά με τους όρους της κλασικής επιστήμης σε ένα εργαστήριο. Ένας εργαστηριακός έλεγχος αξιολογεί την ύλη στην οποία οργανώνεται η ενέργεια, αλλά δεν διεισδύει στο επίπεδο της ενέργειας αυτής καθ’ εαυτής. 

Έτσι, η επιστημονική κοινότητα αδυνατεί να αποδεχθεί την αξιοπιστία και πόσο μάλλον την θεραπευτική λειτουργία του βιοσυντονισμού, και αρκετών άλλων πρακτικών που λειτουργούν με όρους ενεργειακής πληροφορίας. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι έχει σημαντικές ενδείξεις, για παράδειγμα, ότι «δύο σωματίδια, ανεξάρτητα από το πόσο μακριά βρίσκονται το ένα από το άλλο χωρικά και χρονικά, μπορούν να είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένα, με τρόπο που αψηφά τους κανόνες της κλασικής φυσικής», σύμφωνα με επιστήμονες του MIT και του Πανεπιστημίου της Βιέννης.

Συνεπώς το πραγματικό δίλημμα για όποιον αναζητά τρόπους βελτίωσης της υγείας του, δεν είναι κατά πόσο θα ωφεληθεί δοκιμάζοντας μια εναλλακτική θεραπεία, αλλά κατά πόσο κατανοεί πώς μπορεί να την αξιοποιήσει. Ο βιοσυντονισμός είναι μια αφάρμακη μέθοδος, χωρίς παρενέργειες, που σε ορισμένες χώρες, από τη Σερβία ως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, εντάσσεται λιγότερο ή περισσότερο στο επίσημο σύστημα υγείας.

Για παράδειγμα, στην επίσημη ιστοσελίδα του Κέντρου Συμπληρωματικής Ιατρικής του Ντουμπάι, της Κρατικής Αρχής Υγείας των Εμιράτων, αναφέρεται στην κλινική βιοσυντονισμού, όπου χρησιμοποιείται  «τεχνολογία ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων για τη μέτρηση των συχνοτήτων ιστών και οργάνων του σώματος με σκοπό τη διάγνωση και διέγερση της αυτοΐασης στον οργανισμό».

Σημειωτέον ότι οι συσκευές τεχνολογίας συχνοτήτων χρησιμοποιούν ελάχιστης έντασης ρεύμα, με αποτέλεσμα να μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια χωρίς ηλικιακό περιορισμό. Ανάλογα με τον γιατρό ή επαγγελματία υγείας που επιλέξει κάποιος, μπορεί να διαπιστώσει τι του προσφέρει κάθε μέθοδος και να αποφασίσει ελεύθερα τι του ταιριάζει. Τέλος, θα πρέπει να γνωρίζει ότι ο βιοσυντονισμός δεν έρχεται σε σύγκρουση με την κλασική ιατρική. Δεν απαιτεί για παράδειγμα από κάποιον να διακόψει τα φάρμακα που παίρνει ή να σταματήσει να συμβουλεύεται το γιατρό του. Αντίθετα, τη συμπληρώνει, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε άτομο να βελτιώσει την υγεία του με φυσικό και ασφαλή τρόπο.


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ

 • Islamov BI, Balabanova RM, Funtikov VA, Gotovskii YV, Meizerov EE. Effect of bioresonance therapy on antioxidant system in lymphocytes in patients with rheumatoid arthritis. Bull Exp Biol Med. 2002 Sep;134(3):248-50. doi: 10.1023/a:1021599216581. PMID: 12511993.
 • Fedorowski A, Steciwko A, Rabczyński J. Serum cathepsin B activity during regression of Morris hepatoma 5123 D. Med Sci Monit. 2004 May;10(5):BR144-50. Epub 2004 Apr 28. PMID: 15114263.
 • Arneja AS, Kotowich A, Staley D, Summers R, Tappia PS. Electromagnetic fields in the treatment of chronic lower back pain in patients with degenerative disc disease. Future Sci OA. 2016 Feb 11;2(1):FSO105. doi: 10.4155/fsoa-2015-0019. PMID: 28031951; PMCID: PMC5138007.
 • Schuller J, Galle M. Untersuchung zur klinischen Wirksamkeit elektronisch abgespeicherter Zahn- und Gelenksnosoden bei Erkrankungen des rheumatischen Formenkreises [Study on the clinical effectiveness of electronically stored nosodes from tooth diseases and articular rheumatism on persons with rheumatic diseases]. Forsch Komplementmed. 2007 Oct;14(5):289-96. German. doi: 10.1159/000107910. Epub 2007 Oct 25. PMID: 17971670.
 • Osipchuk AN. Rannie formy tserebrovaskuliarnykh zabolevaniĭ u rabochikh proizvodstva ionoobmennykh smol [Early forms of cerebrovascular diseases in workers in the manufacture of ion-exchange resins]. Lik Sprava. 1994 Jan;(1):69-71. Russian. PMID: 8067024.
 • Ebrahimi M., Sharifov S., Salili M., Chernosova L. (2015) An Introduction to Impact of Bio-Resonance Technology in Genetics and Epigenetics. In: Mehdipour P. (eds) Epigenetics Territory and Cancer. Springer, Dordrecht. https://doi.org/10.1007/978-94-017-9639-2_16.
 • West, Bruce. (2011). Fractal physiology and chaos in medicine / Bruce J. West. SERBIULA (sistema Librum 2.0). 
 • Grimblatov, Valentin & Goldfarb, Alex & Shneyder, Motyl. (2007). Advancing to controlled and individualized dosimetry for monochromatic light therapy. Proceedings of SPIE – The International Society for Optical Engineering. 6428. 10.1117/12.708759. 
 • Mainardi, Luca & Yli-Hankala, Arvi & Korhonen, Ilkka & Signorini, M.G. & Bianchi, Anna & Takala, Jukka & Nieminen, Keijo & Cerutti, Sergio. (1997). Monitoring the autonomic nervous system in the ICU through cardiovascular variability signals. Engineering in Medicine and Biology Magazine, IEEE. 16. 64 – 75. 10.1109/51.637119. 
 • Land a P.S. and Rosenblum M.G., 1995 (1). Modified Mackey-Glass model of respiration control. Phy s.Rev. E, v. 52, No I, pp. R36-R39.
 • Landa P.S., 1995 (2). What is the turbulence? (On the paper of Yu. L. Klimontovich) Izv . VUZov, Prikladnaya Nelineynaya Dinamika, No 2 (in Russian).

Μάθετε πώς η τεχνολογία συχνοτήτων μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε το επίπεδο υγείας σας.

Καλέστε στο 211 1824 591 ή στείλτε μας μήνυμα μέσω messenger.

Ηλεκτρόδια συσκευής που χρησιμοποιεί την τεχνολογία του βιοσυντονισμού
Βιοσυντονισμός: η αξιοπιστία των εναλλακτικών μεθόδων και η δοκιμασία του “διπλού” τεστ