MENDISMENDIS
Σοκολάτα - Κακάο

Είναι γνωστό ότι οι πολυφαινόλες που περιέχονται στο κακάο, τον καφέ και το τσάι είναι ωφέλιμες για τον οργανισμό. Πότε, όμως, μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στην υγεία;

Μια νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature Chemistry δείχνει ότι οι πολυφαινόλες που περιέχονται σε αυτές τις τροφές αντιδρούν θετικά σε συνδυασμό με ένα μεταλλικό στοιχείο…

…τον ψευδάργυρο.

Οι ερευνητές του τμήματος Χημείας του πανεπιστημίου Erlangen-Nürnberg της Γερμανίας και του τμήματος Χημείας και Βιοχημείας του πανεπιστημίου Auburn των ΗΠΑ, διαπίστωσαν ότι ο ψευδάργυρος μπορεί να ενεργοποιήσει ορισμένες ομάδες φαινολών, δημιουργώντας μια φυσική ασπίδα προστασίας ενάντια στα υπεροξείδια. Τα υπεροξείδια είναι ουσίες που αποβάλλουν τα κύτταρά μας και οι οποίες προκαλούν οξειδωτικό στρες. Εκτιμάται ότι επιταχύνουν τη γήρανση του οργανισμού και επιδεινώνουν τις τυχόν ασθένειες που τον ταλαιπωρούν.

Οι πολυφαινόλες δεν μπορούν από μόνες τους να εξουδετερώσουν τα υπεροξείδια, σε συνδυασμό όμως, με ένα συμπλήρωμα ψευδαργύρου, μπορούν να παράξουν ένα σύμπλεγμα που μιμείται την ευεργετική δράση των αντιοξειδωτικών ενζύμων. Έτσι, ο οργανισμός μπορεί ευκολότερα να απομακρύνει τα υπεροξείδια και να προλάβει το οξειδωτικό στρες. Μάλιστα, η χρήση του ψευδαργύρου θεωρείται πολύ θετική, έναντι άλλων μετάλλων που, σε μεγάλη ποσότητα, μπορούν να αποβούν πιο τοξικά, όπως ο χαλκός, ο σίδηρος και το νικέλιο.

Δεν αποκλείεται, όπως εξηγούν οι ιθύνοντες της έρευνας, να δούμε σύντομα στην αγορά προϊόντα σοκολάτας ή καφέ με προσθήκη ψευδαργύρου.


Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα συμπληρώματα που ταιριάζουν καλύτερα σε εσάς;
Κλείστε ραντεβού για έναν Ενεργειακό Έλεγχο Θρεπτικών στο κέντρο MENDIS. Περιλαμβάνει αξιολόγηση σε 105 αναγκαία και θρεπτικά συστατικά:

  • 24 αμινοξέα
  • 8 ένζυμα
  • 10 λιπαρά οξέα
  • 13 μέταλλα
  • 19 βιταμίνες
  • 20 ιχνοστοιχεία
  • 11 συμπληρώματα.
  • +Ενδυνάμωση με συχνότητες.

Σοκολάτα - Κακάο
Πότε είναι πραγματικά ωφέλιμη η σοκολάτα;